Njuter i Turkiet, Side med familjen





Nu börjar resan!

Packat och klart för Sydafrika men innan resan går dit så tar jag 2veckors semester med familjen!

Inflyttningsfest!

Igår blev det inflyttningsfest med brudarna. Spel, skratt och en sjukt kul kväll!


Utbjuden på middag igår! Vardagslyx


Starten inför Sydafrika

Nu är det inte alls långt kvar tills jag är på resande fot igen, bara 16 dagar. Visserligen är det inte då min volontärresa börjar utan först kommer jag spendera nästan 2veckor med min ena familj i Side, Turkiet. Därefter
då vi landat på arlanda så kommer några timmar drygas ut där för att sedan hoppa på det plan som ska starta
min resa mot Sydafrika där jag kommer stanna i 6veckor. Jag åker dit för att först vara på ett barnhem i
East London i 4veckor och därefter i en Big5 park i 2veckor. Längtar så otroligt mycket!
Tänkte skriva lite om förberedelserna och allt som händer nu innan jag åker och kanske
kommer det uppdateringar medans jag är där, om inte så får ni vänta tills jag kommer hem...

I bra många år har jag velat åkt som au pair eller volontär, men har av olika anledningar inte kunnat. Men så nu efter studenten så fanns chansen att åka äntligen där. Tankarna började rulla i huvudet och jag satt och kikade runt en hel del på alla möjliga typer av organisationer som gav oss vanliga människor chansen att åka iväg och hjälpa till så gott vi kan. I samband med alla funderingar kring denna resa så fick ett väldigt bra råd av Emilia som varit på volontärresa, "Man ska åka dit och vara jävligt ödmjuk, fatta att man endast bidrar och inte åka dit med en västerländsk syn att man ska "förändra världen". Jag lärde mig mer av dem än de av mig kan jag lugnt säga!" Det hon sa passar väldigt bra ihop med citatet "ingen kan göra allt, men alla kan göra något" tycker jag, vi kan inte förändra världen ensamma men vi kan bidra. Och vi kan åka dit för att sedan komma hem förändrade,  fulla av lärdommar och med ett mer öppet sinne och kanske mer försåelse för sånt som inte hör till våran vardag.

Tankarna fortsatte tills jag tillslut bestämt mig för att det här är något jag vill göra nu. Jag skickade lite mejl och vips så var allt bokat. Jag är så otroligt nöjd över beslutet, det har nu gått några veckor sedan jag bestämt mig och jag är fortfarande glad att jag ska göra detta samtidigt som jag tvekat en del. Men det kommer att bli mitt livs äventyr så det är verkligen värt allt. 

RSS 2.0