Äventyr på fyrhjuling

Wow vilken dag! Var på Inkwenkwezi idag med tjejerna, det är som ett äventyrsställe där dom har flertalet olika aktiviteter som t.ex elefant safari, mountain biking och quadbiking. Det sistnämnda är då det vi valde att göra. En timme på fyrhjuling i otroligt vacker miljö! Jag blev dock otroligt lerig då vissa delar där vi körde var lerterräng men vad gör väl de, jag hade så sjukt roligt och bara njöt hela tiden av det härliga vädret och fina djuren vi såg.

Vecka 3, barnhemmet

Denna vecka har varit fylld av glädje men också lite tråkigheter. Var ut och åt tillsammans med några ur familjen på restaurangen där ena sonen jobbar (han gör förätt och dessert), maten för mig var som många andra restauranger men desserten däremot var bland det godaste jag smakat - Choklad Gateux tror jag det var den hette. En kväll hade vi också grillkväll med alla volontärer och hela familjen, spelade minigolf och hade det bra. Fick en ny volontär denna vecka så för en kort stund var vi 11st. Men tyvärr lämnade Ellinor oss då hon redan varit här så länge som hon skulle. Men förhoppningsvis träffar vi henne på en reunion framöver.

Jag har också bestämt mig för att stanna längre. Allt är fixat och klart! Jag blir kvar här med barnen i 2veckor till och åker därefter vidare till Big5 som planerat. Så istället för att komma hem 21november kommer jag hem 4december.

Vecka 2, barnhemmet

Tiden går fort! Har redan varit här 2veckor, trivs så otroligt bra med allting! Som ni förstår har att leka med dessa barn blivit min vardag och jag kan inte annat än glädjas åt att få vara här och spendera tid med dom. Har fått söta teckningar från ett av barnen vilket jag verkligen uppskattar. Var ju på våran mini weekend i Durban denna vecka så fick uppleva en hel del och dessutom se lite kultur genom olika dans och sång grupper som uppträdde i någon tävling. Spendera så mycket tid va kan på stränderna, så kanske har man en liten bränna när man kommer hem. Har också varit på bio vilket jag absolut kommer göra om igen!

Funkade att gå på bio i Sydafrika också!

Filmen Gravity fick vara den som var min invigning här i Sydafrika. Lite små seg eftersom filmen utspelar sig på i stort sätt samma ställe hela tiden men ändå helt okej.

Enorma biosalonger jämfört med hemma, något kallare och majoriteten av filmerna i 3D... Men det funkade, och jag ska absolut se någon fler film innan jag åker hem eftersom det är så sjukt billigt att gå på bio här. Vi betalade R35 per person vilket motsvarar ca 25kr. Rena drömmen för en bio älskare som mig.

Miniweekend i Durban

Som rubriken säger så var vi på miniweekend i Durban. Vi hade väntat oss strålande sol så att vi kunde vara på stranden och sola men vädret svek oss. Trots det blev det en riktigt trevlig resa. Ocean walk, ormar och massa annat skoj!

Vecka 1, barnhemmet

Första veckan har gått och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag faktiskt är i Sydafrika... Hittills ångrar jag inte en sekund att jag åkte hit för att göra det jag gör. Jag trivs så otroligt bra med barnen och dom jag bor med. Har under veckan lekt och stojat med barnen, solat på stranden och sett Locknville - en afrikansk party duo.

Första dagen på barnhemmet

Måndag-onsdag är vi på förskolan som hon som har barnhemmet driver
torsdag-fredag är vi lediga
lördag-söndag är vi på barnhemmet med de barn som är föräldrarlösa

Har hittills hunnit ha min introduktion och träffat barnen på förskolan, så idag var min första dag på barnhemmet och därifrån kommer också denna härliga bild!

Resan gick toppen!

Resan har gått super bra. Alla planen gick smidigt och jag klarade vikten på resväskan, dock har jag såklart otur så min resväska går sönder... Har nu hunnit vara här nästan 4 dagar och jag trivs riktigt bra! Familjen är toppen, likaså resterande volontärer. Vi är 10volontärer också är familjen 8st så det är alltid fullt hus! Huset är under renovering så därför är det lite rörigt här och internet krånglar en hel del. Jag har inte datorn med mig så därför komme uppdateringen bli kass då min mobil inte alltid vill sammarbeta... Men lite bilder och text ska jag försöka få in och resten får ni vänta på tills jag kommer hem.
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart går planet...

Sitter på Arlanda lite smått (läs super) nervös! Om ca 3-4 timmar sitter jag på planet mot Sydafrika... Helt galet att resedagen redan är här. Har en mellanlandning i London och en i Johannesburg innan jag kommer till slutdestinationen. Är framme imorgon runt halv 12 så blir en lång resa. Men känns som att det kommer vara värt det! ☆

RSS 2.0